Σεμινάρια - Ημερίδες - Συνέδρια

28-2-2014 Ημερίδα Συμβουλευτικής


Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων (Σ.Σ.Ν.) και το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων διοργανώνουν Ημερίδα Συμβουλευτικής με θέμα: «Η Συμβουλευτική στο Σχολικό πλαίσιο».
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, κατά το 1ο της μέρος, των εισηγήσεων, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου, Ν. Ζέρβα 28-30, Στοά Σάρκα, από τις 10:00 έως τις 13:30 και κατά το 2ο μέρος της, των βιωματικών εργαστηρίων, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από τις 14:30 έως τις 16:00.
Εισηγητές θα είναι ο κ. Μπρούζος Ανδρέας, Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Βασιλόπουλος Στέφανος, Επίκουρος Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών, η κα Μπαούρδα Βίκυ, Ψυχολόγος – Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, MSc στη Συμβουλευτική, υποψήφια Διδάκτωρ και η κ. Γκαντώνα Γεωργία, Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Δρ. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.
Θα πραγματοποιηθούν τρία βιωματικά εργαστήρια, στο καθένα από τα οποία μπορούν να συμμετέχουν 12 εκπαιδευτικοί. Παρακαλούνται όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται γι’ αυτά, να συμπληρώσουν έως το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Μαρτίου την επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά, μέσω του email του σχολείου τους, στο email του ΚΕΣΥΠ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Επισυνάπτονται το πρόγραμμα της ημερίδας και η φόρμα συμμετοχής στα βιωματικά εργαστήρια.

Σχετικά Έγγραφα

Πηγή: ΔΔΕ Ιωαννίνων

28-2-2014 16η Διεθνή Έκθεση για την Εκπαίδευση


Από 14 με 16 Μαρτίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η 16η Διεθνής Έκθεση για την Εκπαίδευση και την Εργασία (http://www.ekpaidefsi.gr), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στο Νέο Φάληρο, η οποία οργανώνεται από την εταιρία EuroPartners και τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.
H έκθεση καταφέρνει επί 16 χρόνια να δώσει μία εικόνα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε επίπεδο προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών και δια βίου εκπαίδευσης, στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.
Σχετικά Έγγραφα

Πηγή:Υπουργείο Παιδείας

Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: " Η συμβουλευτική σταδιοδρομίας στη μεταμοντέρνα εποχή: έρευνα και συμβουλευτική πρακτική "


Η ΕΛΕΣΥΠ & ΕΟΠΠΕΠ διοργανώνουν  Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: " Η συμβουλευτική σταδιοδρομίας στη μεταμοντέρνα εποχή: έρευνα και συμβουλευτική πρακτική " το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2013 στην Αθήνα.
Επισυνάπτεται η πρόσκληση, το πρόγραμμα του συνεδρίου και η αίτηση συμμετοχής.
Σχετικά Έγγραφα:

Πηγή: ΕΛΕΣΥΠ

Σεμινάριο με θέμα «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Δια Βίου Διαχείρισης Σταδιοδρομίας»


O Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας & Αξιολόγησης στην Επαγγελματική Συμβουλευτική (ΚΕΑΕΣ) του Τομέα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόκειται να διοργανώσει Πρόγραμμα Ενημέρωσης - Ευαισθητοποίησης στο αντικείμενο «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Δια Βίου Διαχείρισης Σταδιοδρομίας», στο πλαίσιο των Δράσεών του ως Κέντρο Euroguidance της Ελλάδας για το 2013.
Σε αυτό το πλαίσιο και σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του για τη Δια Βίου Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό, ο ΕΟΠΠΕΠ θα υλοποιήσει, το Νοέμβριο του 2013, δυο σεμινάρια, στη Θεσσαλονίκη (1-2-3/11/2013) και στην Αθήνα (8-9-10-/11/2013). Τα σεμινάρια απευθύνονται σε στελέχη που προσφέρουν υπηρεσίες Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην εκπαίδευση, κατάρτιση και απασχόληση. Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των στελεχών ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν τους αποδέκτες των υπηρεσιών τους στην ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων, γνώσεων και στάσεων για τη δια βίου διαχείριση της σταδιοδρομίας τους καθώς και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ζητημάτων, όπως: μετάβαση από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας, πιθανές εναλλαγές μεταξύ εργασίας και ανεργίας, σχεδιασμός σταδιοδρομίας σε σχέση με την τρέχουσα κοινωνική πολυπλοκότητα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: http://www.eoppep.gr/index.php/el/events/325-semina_dexiotites.

Πληροφορίες: ΕΔΩ
Πηγή: Υ.ΠΑΙ.Θ

Πρόσκληση συμμετοχής σε σεμινάρια βραχείας εκπαίδευσης.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες εξεύρεσης εργασίας που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα, συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης και στήριξης όσων θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα οικονομίας, στο πλαίσιο του προγράμματος . Έτσι, σε συνεργασία της με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ( Φθινόπωρο 2013) σεμινάρια βραχείας εκπαίδευσης διάρκειας 50 ωρών το καθένα, για νέους ηλικίας 24 έως και 40 ετών, στα αντικείμενα:

 1. Ελαιοκομία: ελαιοκομία, καλλιέργεια ελιάς και μεταποίηση.
 2. Εδώδιμα Μανιτάρια: καλλιέργεια- αξιοποίηση.
 3. Μελισσοκομία.
 4. Οινολογία.

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου 2013, με συμμετοχή είκοσι ατόμων ανά αντικείμενο.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής μπορεί να γίνει έως και τη Δευτέρα 07.10.2013 και ώρα 12:00 π.μ. :

1. Ηλεκτρονικά στο e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

2.Με επί τόπου επίσκεψη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (Αχαρνών 417, Αγ. Ελευθέριος, ώρες: 09:00- 14:00, γραφείο 135)

Πηγή: Υ.ΠΑΙ.Θ

Πρόσκληση συμμετοχής σε σεμινάρια βραχείας εκπαίδευσης.


Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες εξεύρεσης εργασίας που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα, συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης και στήριξης όσων θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα οικονομίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τριπτόλεμος». Έτσι, σε συνεργασία της με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ( Φθινόπωρο 2013) σεμινάρια βραχείας εκπαίδευσης διάρκειας 50 ωρών το καθένα, για νέους ηλικίας 24 έως και 40 ετών, στα αντικείμενα:

 1. Ελαιοκομία: ελαιοκομία, καλλιέργεια ελιάς και μεταποίηση.
 2. Εδώδιμα Μανιτάρια: καλλιέργεια- αξιοποίηση.
 3. Μελισσοκομία.
 4. Οινολογία.

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου 2013, με συμμετοχή είκοσι ατόμων ανά αντικείμενο. Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής μπορεί να γίνει έως και τη Δευτέρα 07.10.2013 και ώρα 12:00 π.μ.

 1. Ηλεκτρονικά στο e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 2. Με επί τόπου επίσκεψη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς Αχαρνών 417, Αγ. Ελευθέριος, ώρες: 09:00- 14:00, γραφείο 135

  Πηγή: Υ.ΠΑΙ.Θ

Ημερίδα


 

Ημερίδα με Θέμα "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013"


Το Κέντρο Συμβουλευτικής Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Πρέβεζας έχοντας υπόψη, τους προβληματισμούς ,την αγωνία και το άγχος των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών , οργανώνει Ημερίδα με θέμα :

¨ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013¨.

Οι εισηγήσεις έχουν στόχο την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση , ώστε να αναδείξουν καίρια σημεία και να «φωτίσουν» δύσκολες πλευρές των ζητημάτων που αφορούν τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων .
Οι μαθητές χρειάζονται σωστή πληροφόρηση και ψυχολογική στήριξη για την επιλογή σχολών και την
εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή στην αγορά εργασίας .
Οι εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές είναι σημαντικός σταθμός στη ζωή για κάθε μαθητή και την οικογένειά του .

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, ώρα  17:15 μ.μ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας,στην αίθουσα Λαϊκή Αγορά στην Πρέβεζα.

Καλούνται οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και κάθε ενδιαφερόμενος για την παρακολούθηση της ημερίδας.

Σχετικά Έγγραφα:

 1. Αφίσα
 2. Πρόσκληση
 3. Πρόγραμμα
 4. Δελτίο Τύπου

 

  Ημερίδα ενημέρωσης εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν το μάθημα του ΣΕΠ στην τάξη


  Το ΚΕ.ΣΥ.Π. Πρέβεζας καλεί τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα του ΣΕΠ στο Γυμνάσιο, στις 6/3/2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 στο 2ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Ημερίδα με Θέμα: ¨Ο ρόλος της Αυτογνωσίας στις Εκπαιδευτικές - Επαγγελματικές επιλογές των μαθητών¨
  Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές/ντριες να ενημερώσουν ενυπόγραφα τους καθηγητές/τριες που διδάσκουν το μάθημα του ΣΕΠ και να διευκολύνουν την συμμετοχή τους στην Ημερίδα.

  Σχετικά Έγγραφα:

  1.  Σχετικό Έγγραφο Δ.Δ.Ε

   Πηγή: ΚΕΣΥΠ Πρέβεζας

  Εβδομάδα Χημείας - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


  Το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για το τρέχον έτος, προγραμματίζει Εβδομάδα Χημείας από 26 έως 30 Μαρτίου, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα τριήμερο, 26 έως 28 Μαρτίου, αφιιερωμένο στους μαθητές, με:

  Επισκέψεις μαθητών της 3ης Γυμνασίου, 1ης και 2ας Λυκείου, στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου θα γίνει παρουσίαση τιου Τμήματος Χημείας, αναφορά στις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης των πτυχιούχων χημικών, και, κυρίως επίδειξη εντυπωσιακών πειραμάτων Χημείας εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

  (Αναλυτικές πληροφορίες για τον προγραμματισμό των επισκέψεων θα βρείτε από στο συνημμένο έγγραφο)

  Σχετικά Έγγραφα:

  1.  Σχετική Εγκύκλιος

   Πηγή: Δ.Δ.Ε Πρέβεζας

  Το ΕΜΠ διοργανώνει Ημερίδα με θέμα τη "Σύνδεση του ΕΜΠ με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών".


  Σας ενημερώνουμε ότι η Δομή Απασχόλησης και ΣΤΑδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του ΕΜΠ διοργανώνει Ημερίδα με θέμα τη "Σύνδεση του ΕΜΠ με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών", τη Δευτέρα
  18 Φεβρουαρίου2013, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο λόγω εκτάκτων γεγονότων στο ΕΜΠ.
  Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Νίκης 4, Σύνταγμα, Αθήνα), με έναρξη στις 15:30 μμ και εκτιμώμενηλήξη στις 19:00 μμ.
  Δηλώσεις συμμετοχής (βλ. επισυναπτόμενη αίτηση) στα: e-mail:

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , τηλ: 210-772-2128, fax: 210-772-1256. Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής.
  Οι παρουσιάσεις της Ημερίδας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ημερίδας στην ΔΑΣΤΑ ΕΜΠ:

   http://dasta.ntua.gr/dasta/index.php/el/2012-06-12-14-32-58/events/85-workshop-ecs-ntua-high-school.html

   Σχετικά Έγγραφα:

  1. Αίτηση Συμμετοχής
  2. Αφίσα
  3. Πρόγραμμα

  Πηγή: Τμήμα Α' ΣΕΠ ΥΠΑΙΘΠΑ

  Ενημέρωση σχολικών μονάδων για τη «15η Διεθνή Έκθεση για την Εκπαίδευση»


  Στις 08 με 10 Μαρτίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η 15η Διεθνής Έκθεση για την Εκπαίδευση και την Εργασία (http://www.ekpaidefsi.gr), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), η οποία οργανώνεται από την εταιρία EuroPartners και τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
  H έκθεση καταφέρνει επί 15 χρόνια να δώσει μία εικόνα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε επίπεδο προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών και δια βίου εκπαίδευσης, στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.
  Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:
  Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013: 10:00-20:00 (Εθνικός Τομέας)
  Σαββατοκύριακο 9 & 10 Μαρτίου 2013: 12:00-20:00 ( Εθνικός & Διεθνής Τομέας)
  Η είσοδος είναι ελεύθερη για μαθητές και συνοδούς.
  Tο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. θα λάβει μέρος στην Έκθεση, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις δημόσιες υπηρεσίες Συμβουλευτικής - Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί, που υπηρετούν στια Κέντρα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) της χώρας, οι οποίοι θα είναι στη διάθεση των μαθητών και γονέων για ενημέρωση σε θέματα συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
  Οι σχολικές μονάδες μπορούν να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην έκθεση, κατόπιν σχετικής έγκρισης από την αρμόδια Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης.
  Πριν από κάθε ομαδική επίσκεψη, τα σχολεία θα πρέπει να επικοινωνούν με την κα Δέσποινα Χαρβαλάκη στο τηλέφωνο 2109221254 και αποστέλλουν στο fax 2109221589 τα εξής στοιχεία: επωνυμία και διεύθυνση σχολείου, τηλέφωνο και αριθμό μαθητών που θα επισκεφθούν την Έκθεση.
  Σε περίπτωση που προκύψει δυσκολία μετακίνησης, τα σχολεία μπορούν να απευθυνθούν στη διοργανώτρια εταιρεία για τη δυνατότητα διευκόλυνσής τους.

  Σχετικά Έγγραφα:

    1.  Σχετική Εγκύκλιος

  Πηγή: ΥΠΑΙΘΠΑ

  Διδακτικά Μοντέλα και Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις κατά την Μετάβαση των Μαθητών/τριών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο


  Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, από 9:30 έως 14:30 θα πραγματοποιηθεί στο PIERCE - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, ημερίδα σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας, με θέμα:
  Διδακτικά Μοντέλα και Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις κατά την Μετάβαση των Μαθητών/τριών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

  Σχετικά Έγγραφα:

  Πρόσκληση στο Διεθνές Συνέδριο ΕΛΕΣΥΠ & ΕΟΠΠΕΠ


  Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.) και ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.),καλούν τους Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνεται με θέμα:

  Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός στην Εκπαίδευση και Απασχόληση:
  Επαναπροσδιορισμός του περιεχομένου του θεσμού στο σύγχρονο οικονομικό, κοινωνικό και επιστημονικό γίγνεσθαι.
  Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012, ώρες: 9πμ-6μμ., στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς,
  (Καραολή και Δημητρίου, Πειραιάς, αίθουσα συνεδρίων, ισόγειο)

  Σχετικά Έγγραφα:

    1. Αφίσα
    2. Πρόγραμμα
    3. Τελική ανακοίνωση

  Πηγή: ΕΛΕΣΥΠ - ΕΟΠΠΕΠ

  Συνάντηση εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν το μάθημα του ΣΕΠ στην τάξη


  Το ΚΕ.ΣΥ.Π. Πρέβεζας καλεί σε συνάντηση τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα του ΣΕΠ στις 20/11/2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 στο 2ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας (1oΌροφος).

   Σχετικά έγγραφα:

    1. Συνάντηση εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν το μάθημα του ΣΕΠ στην τάξη

  Πηγή: ΚΕΣΥΠ